Inbjudan till höstens städdag,
lördagen den 19 oktober kl. 10.00 – ca 12.30

Välkommen på årets höststädning av gemensamma ytor. Du får möjlighet att prata med grannarna och njuta av den fantastiska höstsolen som är beställd. Styrelsen räknar med att minst en person per hushåll ställer upp och hjälper till att hålla vårt område städat och snyggt. Säg till ditt kvartersombud om du inte kan vara med, så kan ni gemensamt hitta andra uppgifter som kan utföras en annan dag. Listan på kvartersombud finns på www.tegelhagen.se (klicka på Boendeinfo -> Kvartersombud).

Kvartersombudet för respektive område leder städdagen. De kommer att finnas på plats vid start kl. 10.00. Ta med egna redskap som kratta, spade, skottkärra etc.

Om du har något du tycker behöver snyggas upp i ditt närområde, tipsa ditt kvartersombud i förväg så att det blir inplanerat för städdagen!

Efter städdagen bjuder samfälligheten på korv och kaffe/dricka utanför kvarterslokalen i sedvanlig ordning.

Trimning av häckar på egen tomt

De medlemmar som bor vid korsningar uppmanas att iaktta kommunens allmänna regler som säger att höjden på buskar och häckar vid korsningar får vara högst 80 centimeter. Se också till att klippa rent kring vägskyltar så att de syns ordentligt.

Nytt! Inga containrar för avfall

Styrelsen har beslutat att från och med i år inte beställa containrar att ställa upp under städdagen. Detta kommer generera en årlig besparing om 40.000 kr för samfälligheten.  

För hantering av avfall hänvisar vi till nedanstående.

Bara ris på rishögen!

Det finns möjlighet att lämna ris och grenar (0,5 – 7 cm tjocka) vid den markerade platsen snett emot grusplanen vid f.d. förskolan. Man får alltså inte dumpa trädstammar, jord, sten eller kompostavfall där.

Hämtning av vitvaror

Om du har vitvaror för hämtning ska dessa ställas vid sidan av något av sophusen. Observera att du också måste kontakta Sollentuna Energi och Miljö på telefon 08-623 88 00 för hämtning.

De vitvaror som ställs ut ska också märkas med texten ”Anmäld till Kundtjänst för hämtning vecka X”. 

Hämtning av vitvaror sker (efter kontakt med SEOM) var fjärde vecka.

Mobil återvinningscentral

Till den mobila återvinningscentralen kan du lämna i stort sett allt som du kan lämna på de vanliga återvinningscentralerna. 

2024 finns den i Tegelhagen (Silverdals kapell, infart P-plats) följande återstående torsdagar kl. 16.30-19.30: 

3 okt, 31 okt, 28 nov 

Rengöring av garagedörrar

Många av våra garagedörrar är smutsiga och behöver rengöras. Alla medlemmar uppmanas att rengöra sin egen garagedörr vid tillfälle. Detta kommer alltså inte vara en kollektiv insats på städdagen, utan alla ser själva till att det sker. Hjälps gärna åt där det behövs! Tack!

Vänliga hälsningar från styrelsen i Tegelhagens samfällighet