Laddboxarna som beslutades om på extrastämman 2019 är nu installerade och driftsatta. Slutbesiktning och vissa kompletteringar är avslutade.

Allmän information om systemet hittar ni på hemsidan under Anläggningar -> Garage, parkeringsplatser och laddboxar, se direktlänk: www.tegelhagen.se.

Den första månadens drift har avslöjat vissa barnsjukdomar i systemet, i form av att ett fåtal laddboxar sporadiskt kopplar bort sig från internet-uppkopplingen. Detta får till följd att status på dessa laddboxar inte är känd för lastfördelningssystemet, och att man därför inte kan använda Schuko (230V) -uttaget på de bortkopplade boxarna. Laddning av elbil via typ 2-uttaget blir även långsammare när boxen är bortkopplad från internet. Det är som sagt enstaka boxar som har detta problem, och leverantören håller på att försöka lista ut vad problemet är.

Uppdatering 19 februari: De åtgärder som leverantören har vidtagit efter felanmälan förefaller ha fungerat. Den senaste veckan har inga fel observerats. Om någon trots detta har iakttagit något avvikande är styrelsen tacksam om ni omgående rapporterar detta till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

 

 

 

Extra information