Ansvarig för garage och parkeringsplatser: Anders Enebjörk, se Kontaktuppgifter

Ansvarig för laddboxar: Lena Lindmark, se Kontaktuppgifter

 

Syfte med anläggningen

Syftet är att tillhandahålla parkering för boende och besökande till boende i samfälligheten. I varje garage finns eluttag, belysning samt laddbox för elbil. 

 

Allmän beskrivning och bakgrundsinformation

112 garage byggdes samtidigt som resten av området 1978. Ytterligare ett garage samt carportarna byggdes 1984 samtidigt som radhusen. Det finns 113 garage och 6 carportar i samfälligheten. På stora Bäver finns 36 garage och på lilla Bäver finns 19 garage och 6 carportar. På Minkvägen finns 58 garage.

Garagen, som är föreningens gemensamma egendom, är enbart avsedda att parkera bilar i, d.v.s. de får inte användas som allmänt förrådsutrymme. Varje hushåll ansvarar för att rengöra sitt garage regelbundet. Varje hushåll ansvarar också för att hålla sin garagedörr låst.

Parkeringsplatserna anlades 1978 samtidigt som resten av området. Det finns totalt 50 parkeringsplatser på Bävervägens två parkeringsytor och 45 parkeringsplatser på Minkvägen. Platserna är avsedda för registrerade fordon som tillhör boende eller besökande till boende.

Under 2019 installerades laddboxar för elbilar.

 

Information om elbilsladdning

Allmänt

Varje garage och carport har en laddbox med ett typ 2-uttag för elbilsladdning samt ett vanligt 230 V Schuko-uttag. Den el man använder genom laddboxen debiteras respektive garage-användare via kvartalsfakturan (f.n. 1,5 kr/kWh). Här finns en introduktion till laddboxen: Laddbox HALO Introduktion.

Användarkonto

Laddboxen kommunicerar via trådlöst nätverk med en internet-tjänst som kallas HALO Cloud. Härifrån har man tillgång till vissa extrafunktioner; man kan t.ex. se status på laddaren, statistik samt göra inställningar. Det går även att sätta på samt stänga av laddningen via HALOCloud. Om man använder laddboxen bör man därför också ha ett konto på HALO Cloud. Skicka ett mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. med ditt namn, mejladress, telefonnummer samt garagenummer så får du ett konto. Observera att även utan registrering i HALOCloud kommer laddboxen fungera och debiteringen för använd el hamna på rätt faktura, dock har man alltså inte tillgång till extrafunktionerna. 

Här finns manual för HALOCloud: Laddbox HALOCloud Manual

Laddboxar på ute-platser

Förutom laddboxar i alla 119 garage/carport, har även fyra av ute-platserna utrustats med laddboxar; två på Minkvägens parkering och två på Bävervägens lilla parkering. För att kunna använda dessa fyra extra laddboxar behövs en nyckelbricka. Nyckelbrickan kopplas till din fastighet och till ditt användarkonto via HALOCloud. Elanvändning via laddbox som bekräftas med nyckelbrickan debiteras den fastighetsägare som är registrerad på nyckelbrickan.

För att kvittera ut en nyckelbricka, skicka ett mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ring Lena Lindmark, se Kontaktuppgifter.

Eftersom parkeringssituationen är ansträngd kommer dessa fyra ute-platser inte vara reserverade för elbilar. Styrelsen uppmanar dock alla boende att i första hand parkera på övriga platser om man inte avser att använda laddboxen. 

 

Tidigare reparationer och kommande renoveringar

Se Underhållsplanen för mer information!

 

Extra information